Health 2.0 – בישראל
השבועיים האחרונים היו עמוסים ביותר, ולמרות שתכננתי לכתוב את הפוסט הזה כל הזמן, זה פשוט לא קרה. ועדיין, למרות הזמן שעבר מאז מפגש הפתיחה של הקבוצה הישראלית של ארגון health 2.0 לא אוותר ואדווח עליו, כי אני חושב שיש לכך חשיבות גדולה לתחום. ובכן, המפגש הראשון התקיים והיה מוצלח, ועל פי המארגנים של הקבוצה, ישי קנובל וענת בינור הוא יתקיים אחת לרבעון מעתה.
עכשיו מעט רקע, ארגון Health 2.0 הוא ארגון מרתק שנבנה בתחילה סביב כנסים, הראשון ועדיין הגדול שבהם נערך בסאן פרנסיסקו מדי סתיו, והכנס הקרוב יתקיים ב-7-10 לאוקטובר. את הארגון הקים מת'יו הולט, אחד האנשים הבולטים בתחום הבריאות הוטכנולוגיה, ובעשור האחרון התחום תפס תאוצה משמעותית וכך גם הארגון. קבוצות מקומיות נפתחו ברחבי הגלובוס ומארחות מדי זמן את הקהילה המקומית סביב התחום למפגשים. מטרתם לקדם את התחום, לחבר בין יזמים, משקיעים, רגולטורים וקידום הנושא בכלל.
באתר של הארגון קיים בלוג פעיל ומרתק, הארגון החל גם לקדם תחרויות פיתוח, פעילויות hackathons שמוכרות יותר מעולם הטכנולוגיה וכן כנסים שעוסקים בנושאים שונים. ככלל הפך הארגון לאחת הבמות המרכזיות עבור יזמים וארגוני בריאות להשיק יוזמות, ללמוד על חדשנות ועוד. בנושף לפעילות הכנסים והאתר, הארגון מספק גם שירותי ייעוץ עסקיים ועוד.
בישראל, למרות שקיימת קהילת סטארטאפים טכנולוגיים משמעותית, התחום המחבר בין קהילת הסטארט אפ לעולם הבריאות עוד לא מקבל את ההתייחסות המגיעה לו, למרות שמדובר באחד התחומים החמים בעולם. זה לא אומר שאין תעשייה, אך טרם יש התייחסות רצינית מספיק במרבית הכנסים של תחום הסטארט אפ הטכנולוגי לעולם הזה (אם אני טועה כאן, אנא תקנו אותי). יש לכך מגוון סיבות לטעמי, כמו מורכבות, כמו נפילה בין הכיסאות של עולם הרפואה לעולם הטכנולוגיה ועוד. על כן הקמת הסניף הישראלי של הקהילה הזו הוא בגדר בשורה ואני שמח על כך.
הקהילה היא קהילה פתוחה והיא מתרכזת סביב קבוצת meetup. היוזמים הם שני אנשים מוכשרים ביותר – ישי קנובל היה מנהל הדיגיטל של חברת AgaMatrix שעוסקת בפיתוח ומכירה של מדי סוכר המתממשקים לאייפון, וענת בינור שעוסקת בפיתוח עסקי עבור רשת של אנג'לים בצפון קליפורניה. הקהילה מיועדת לאנשים הפעילים בתחום אם מבחינת יזמות, אם מבחינת חשיבה ועניין במימון בתחום, או בשירותי עזר לתחום, כך שתתפתח קהילה שתסייע לייצר מתוכה חדשנות פעילות מעניינת.
במפגש הראשון היו כמה עשרות אנשים, רובם יזמים ומפתחים בתחום, עם רעיונות מרתקים. מעבר לנטוורקינג הוצגו שלוש חברות מרתקות: treato ,Telesofia ו-Tawkon
Treato
מדובר בסטארטאפ ישראלי שמבקש לעשות סדר בכל השיחה הבריאותית ברשת. סדר לא במובן של לסדר אותו או לתקן אותו, אלא למצוא בו מובן, מידע, ידע ותובנות. כל אלה מופנים לשני קהלים – קהל הצרכנים שיכול באמצעות הממשק לדעת מה חושבים אחרים על הטיפול התרופתי שהם מקבלים כעת, בשלב זה מדובר בתרופות בארה"ב. כאשר מכינסים תרופה מקבל מדד פשוט של חוות דעת על התרופה ועל אלו הדומות לה ומוזכרות יחד איתה. כלי יעיל ומעניין. אך מודל ההכנסות מבוסס על גופים מקצועיים, בעיקר חברות תרופות, שיוכלו לקבל דוחות מעניינים על התרופות שלהם, על הצרכים הרפואיים ועל השיחה סביבם ברשת. מדובר במיליוני שיחות ונתונים מעניינים המעובדים באמצעות אלגוריתמים שמפותחים על ידי treato.
טלסופיה עוסקת בפיתוח אפליקציה ותוכנה הנקראת MyRx TV שמיועדת לשפר את ההבנה של החולים את ההוראות התרופתיות שהרופא נתן לחולה. מדובר בתחום רחב ומרתק שנקרא Health Literacy ומדבר על יכולת ההבנה שלנו את המידע וההוראות שהרופא נתן ולפעול על פיהן. הנתונים בנושא, הם די מזעזעים. על פי נתונים שמופיעים באתר החברה כ-36% מהאמריקאים הם בעלי אוריינות בריאותית נמוכה, המשמעות של זה היא עלויות מיותרות של מעל 100 מיליארד דולר בשנה למערכת. רק מכיוון שהוראות לא מבוצעות או לא מבוצעות כראוי.
על מנת להתמודד עם הבעיה, פיתחו בטלסופיה מערכת המאפשרת לחולה לסרוק את התרופה, להכניס את נתוניו ולקבל סרטון וידאו מותאם אישית שמסביר לו את הוראות השימוש בתרופה. ההתאה של הסרט היא גם תרבותית, ג'נדריאלית וגילאית כך שניתן להזדהות עם הסרטים, וכמובן הם פשוטים ובהירים ומקלים על הבנת התרופה וההוראות. מתוך כך טוענים בחברה גם הביצוע נכון, אך גם ההיענות עולה. את האמת רעיון מרתק, שלטעמי יש לו פוטנציאל משמעותי.
לסרטון: http://vimeo.com/48933310
Tawkon
האפליקציה הזו באה לסייע לנו ממש לשמור על הבריאות הסלולרית שלנו. Tawkon מאפשרת לנו לקבל התראה כאשר רמת הקרינה שלנו בטלפון הופכת להיות מסוכנת. כל מקורות הקירנה מנותרים כולל בלוטות', וויפיי והרשת הסלולרית עצמה. וההתראה מאפשרת לשנות את האחיזה או המרחק מהאוזן ובכך להוריד את רמת הקרינה. ברור לחלוטין שמדובר באפליקציה חשובה ביותר, אך פחות אהודה על יצרני הסלולרי ונותני השירות. עם זאת הרעיון מרתק, וכיום הוא ניתן להורדה חינמית מהרשת.
הכינוס הראשון של Health 2.0 בישראל היה מרתק, בעיקר ברמת היכרות עם עוד אנשים שמשוגעים באופן דומה לי לנושא החיבור של הדיגיטל והרפואה. המפגש הבא ייערך בתקווה בעוד כרבעון.
אורי הי, סקירה מעניינת. מצטער שלא השתתפתי במפגש. עכשיו ברור לי שהקהילה היא המקום הנכון גם עבורי. תודה !
גיל, כולי תקווה ואני גם מעריך שהקהילה הזו תמשיך ותתפתח אז לא הפסדת כלום 🙂
אורי, תודה על הסקירה, ההשתתפות והתמיכה. אנחנו מקווים להמשיך את המומנטום בחודשים הקרובים.
תודה לך ישי.
Your's is the intlelignet approach to this issue.