פעילות דיגיטל של חברות תרופות [מצגת]

26. אוגוסט 2012 רפואה 2.0 2

פעילותן של חברות התרופות בעולם הדיגיטל מקבל מגוון התייחסויות, ככלל התעשייה מקבלת המון פידבק שלילי על מחסור בפעילות בדיגיטל ובמדיה החברתית בפרט.

עם זאת בשנה האחרונה יותר ויותר חברות מבצעות פעילויות מעניינות במדיה החברתית, מפעילות טוויטר של התאגיד, פותחות פעילויות בפייסבוק ואתרים קהילתיים שונים. בנוסף מבצעות פעילויות שונות של חדשנות פתוחה וקראוודסורסינג.  והן מקבלות על כך לא מעט יחסי ציבור חיוביים.

מחקר חדש של חברת Cutting edge, שהיא חברת מחקר ומידע עסקי בתחום הפארמה וביוטק,  ניסה לבחון מה קורה בתעשייה בתחום הזה, המחקר שאינו בחינם בוחן באופן מאוד נרחב את התחום. מתוך ההצצה שמאפשרת החברה ניתן לראות כי חברות הפארמה החלו לזוז בתחום, הקימו צוותים ונמצאים תחת הנהלה בכירה בקידום בהפעילות. בנוסף ניתן לראות כי ישנה עליה בתקציבים המופנים למאמצים הללו, כפי שניתן לראות בגרף הבא:

אחוז השינוי בהשקעה שיווקית
מתוך המחקר של Cutting Edge

ובכן, לאור זאת, החלטתי לאסוף לכם במצגת כמה פעילויות מעניינות שנעשו בחודשים האחרונים על ידי חברות תרופות. מקווה שתהנו.

[slideshare id=14069890&doc=random-120825104736-phpapp02]


2 thoughts on “פעילות דיגיטל של חברות תרופות [מצגת]”

  • 1
    אייל שדה לביא on אוגוסט 26, 2012 הגב

    העתיד מתקרב, ואתו מתחדדות השאלות האתיות והמוסריות: מי נותן לנו מידע, מה האינטרס שלו, מה גבולות המוסר שלו ומה קודם – שורת הרווח או האינטרס של החולה (שנהפך לצרכן).

    ברור כי האינטרסים לא תמיד סותרים, והמיליארדים שמשקיעות חברות התרופות בהעצמת הצרכן (החולה) תורמות לחולה (הצרכן) לא מעט. אך היכן הגבולות? האם יש קווים אדומים? האם המידע שניתן לצרכן אכן מיהמן, עדכני ורחב היקף ככל האפשר?

    קשה שלא להטיל ספק בכך כאשר מאחורי מנועי המידע החדשים-ישנים הללו עומדות חברות המתחרות בשוק רווי תחרות, אגו ואינטרסים.

    לדעתי, זה לא תמיד רע: צריך להיות צרכן (חולה) חכם – לקחת את המידע מכל מקור שנותן לך אותו, אך תמיד להצליב, לפקפק, לשאול, לוודא. ולדעת מי נמצא מאחורי המידע.

    • 2
      urigoren on אוגוסט 26, 2012 הגב

      אני מתחבר למשפט האחרון שלך. במרבית המידע הקיים יש אינטרס כלשהו, ועל כן הדרך הנכונה הי קריאה רחבה, ביקורתית ומכמה מקורות.
      הפתיחות של המידע והשקיפות של הפעילות הם המפתח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.