אשפוז ביתי מחזיר את הרפואה אחורה אל העתיד

חזרה לעתיד 3

קורונה, טכנולוגיה והמשבר המתמשך ברפואה מאיצים פתרונות שונים שהיו פה כבר שנים ועכשיו מקבלים דחיפה משמעותית. אחד התחומים הללו הוא תחום האשפוז הביתי.

שמחתי להתראיין בפודקאסט של אתר אינפומד בהנחיית רויטל גל גולדהמר, ולדבר על אשפוז ביתי, המשמעות שלו לעתיד בתי החולים, יחסי מטפל ומטופל ועוד.

אשפוז ביתי מהווה כלי משמעותי בהתמודדות עם המשבר הרפואי שעובר על העולם, והתקיימו דיונים רבים ביכולת לייצר באמצעותו חלופות אשפוז לחולי קורונה. העובדה שרבים ניסו להישאר בבית מחוסר רצון להגיע למחלקות קורונה היתה בעיייתי אבל גם פתחה את הדיון האם הדבר אפשרי בצורה סדורה. אשפוז ביתי זהו אחד האזורים בהם יש פוטנציאל משמעותי לשיפור רפואי באמצעות טכנולוגיה, החזרת המטופל לאיזור המוכר לו, שפחות נוטה לזיהומים ושירות רפואי שהוא יותר אישי ויעיל כלכלית.

ביקור רופא בבית
Home Doctor Visit Source pinterestcom

כאמור אין המדובר בהמצאה חדשה, וכלים רבים של אשפוז ביתי היו קיימים כבר הרבה שנים, אך ללא ספק התוספת של טכנולוגיות וידאו וניתור מתקדמות משפרות את מגוון הפתרונות שניתן יהיה לתת בבית ומרחיבות את היריעה מבחינת המקרים הקליניים אותם ניתן לאשפז בבית.

אחת התובנות שחביבות עלי בהקשר הזה, הוא העובדה שהטכנולוגיה מאיצה אותנו הרבה פעמים בסוג של "חזרה לעתיד" – אשפוז ביתי, מעקב מרחוק וכו', מזכירים באופן מעניין את הרפואה שנעשתה פה במאות השנים האחרונות, לפני שעברה תיעוש, במסגרתה הרופא היה עושה ביקורי בית והרבה מהטיפול היה ביתי. כעת הטכנולוגיה מחזירה את זה עם טוויסט.

האזנה נעימה!

בנוסף לפודקסט, הנה סרטון מעניין של ד"ר ברטלאן מסקו, עתידן בריאות שמדבר על טכנולוגיות שמשנות את עתיד בתי החולים. כמובן שמגיפת הקורונה מהווה זרז גם לשינויים הללו, אבל הבעיות היסודיות היו שם גם קודם ופשוט הוחמרו מאוד בשל העומס על בתי החולים.

אז הנה גם צפיה נעימה בתקציר נעים ונוח לעתיד בתי החולים, שחלק יהיה גם בבית.

author avatar
אורי גורן
אורי גורן, בעל ניסיון רב במערכת הבריאות כיועץ תקשורת לגופים מובילים כגון שירותי בריאות כללית, טבע, סאנופי, MSD, איגוד המרדימים, איגוד הפלסטיקאים,בהמשך כיהן כדובר ומנהל הדיגיטל בקבוצת ניאופרם. מזה שנתיים אורי גורן מנהל את אי-פוכונדר, סוכנות דיגיטל לתחום הבריאות, בנוסף מרצה גורן בכנסים בינלאומיים וישראליים על תחום הדיגיטל והבריאות. לאורי גורן ניסיון והיכרות נרחבים הן עם עולם הבריאות ומערכת הבריאות ואילוציה וצרכיה המיוחדים והן היכרות מעמיקה עם עולם הדיגיטל על ממדיו השונים: אתרים, רשתות חברתיות, פרסום, פיתוח תוכן, סלולר ועוד. גורן כותב בלוג הנושא שם החברה ועוסק בחיבור שבין עולם הרפואה ומדעי החיים והטכנולוגיה, המדיה החברתית והדיגיטל בכלל. לאורי גורן תואר ראשון בתקשורת וניהול מהמכללה למינהל ותואר שני בפילוסופיה, מידע ותרבות דיגיטלית מאוניברסיטת תל אביב.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.