אינטליגנציה מלאכותית תמליץ לרופא כיצד לטפל
כבר כתבתי כאן על ווטסון, המחשב שניצח בתוכנית ג'פרדי. אבל נראה שהידע הזה שכבר בדקו איתו את האפשרות לפענח זיהומים, הופך בימים אלה לשחקן משמעותי עוד יותר בעולם הבריאות.
חברת הביטוח האמריקאית wellpoint חתמה על הסכם עם IBM על מנת ליצור מווטסון מערכת ידע המאפשרת לו להמליץ לרופא מה הוא הטיפול המיטבי לחולה על בסיס המידע המוזן באבחנות ובבדיקות של החולה. זה לא דבר של מה בכך, היתרון של ווטסון על הרופא הוא ככל הנראה המהירות – יכולתו לפענח את כל המידע הרפואי בתוך 3 שניות, מאפשר לו לספק המלצה מהירה ביותר.
מחשבים במקום רופאים?
ושוב אנחנו מגיעים לנקודה של הגורם האנושי: לפעמים ברפואה הכל נראה בכיוון אחד, אבל קורה בכיוון אחר, ראו למשל את הפרקים של האוס -שגם אם אינם ריאליסטיים לגמרי מאפשר הצצה לדרך הפעולה המעניינת של הרופא כבלש – המחבר סימפטומים יחד על מנת למצוא אבחנה, ואין אבחנה אחת וחדה או טיפול אחד ויחיד, יש לבחור מאפשרויות. מעניין איך יתגברו החברים ב-IBM על המכשלה הזו.
מדובר בהמשכו של תהליך שניתן לראות אותו גם בישראל, בו מערכות ממוחשבות משמשות כלי עזר שמדריך ומסייע לרופא באבחנה. כבר לפני שש שנים החלה שירותי בריאות כללית ביישום מערכת שאמורה באמצעות כריית מידע לחזות חולים בסיכון גבוה להתדרדרות במחלה ולהתריע בפני הרופאים.
איך זה עובד?
מערכת ווטסון שהיא בעצם מחשב על בעל יכולות חישוב מהירות ביותר יקבל מידע משלוש מקורות – תיקו הרפואי של החולה במקום הוא מטופל (בית חולים,מרפאה), ההיסטוריה הרפואית הכוללת תרופות המצויה במחשבי חברת הביטוח, ומאגר המידע הרפואי הענק שיש למחשב עצמו הכולל מאמרים ספרים ומגזינים רפואיים. באמצעות יכולת החישוב יעניק המחשב כמה אופציות שידורגו על פי רמת הביטחון של המחשב באבחנה ובטיפול המוצעים. לדברי המפתחים המהירויות הן אסטרונומיות כל שכל המידע יעובד בכמה שניות בודדות.
הכניסה לאפליקציה המדוברת תהיה ככל הנראה פשוטה ביותר, ותוכל להיעשות באמצעות טלפון נייד, טאבלט או מחשב אישי. למרות היכולות המרשימות של ווטסון לרופא תינתן האפשרות להחליט בניגוד להמלצות, וחברת הביטוח לא תשתמש בווטסון כנגדו.
קצת מפחיד…
I am not new to blogging and really value your blog. There is much prime subject that peaks my interest. I am going to bookmark your blog and keep checking you out. Wish you good luck.